Μην ντρέπεσαι να γράφεις αυτά που οι άλλοι δεν ντρέπονται να κάνουν

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Υπόλογος μόνο στον λαό του Χαλανδρίου!





Πριν από λίγο καιρό, έπειτα από μια καταγγελία του Στάθη Ανδρεόπουλου, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, η οικονομική επιθεωρήτρια κυρία Μιράντα Παπούλη διενήργησε έλεγχο διαπιστώνοντας στην πορισματική της έκθεση ότι προκύπτει ένα ποσό 333.700 ευρώ το οποίο δόθηκε ως αχρεωστήτως καταβληθέν σε μια τεχνική εταιρεία για την πραγματοποίηση έργου καθαρισμού και αποκομιδής απορριμμάτων σε περιοχές διαβίωσης ρομά.
Υστερα από τον διενεργηθέντα έλεγχο ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου καταλόγισε ευθύνες σε περίπου 25 πρόσωπα, αιρετούς και δημοτικούς υπαλλήλους, καθώς, φυσικά, και στην εν λόγω ανάδοχο τεχνική εταιρεία.
Ασφαλώς επειδή εμείς σεβόμαστε απόλυτα το τεκμήριο της αθωότητας δεν θα αναφέρουμε κανένα όνομα, παρά μόνο το δικό μου (αφού θεωρώ ότι δεν έχω τίποτα απολύτως να κρύψω).
Αρκεί βεβαίως μια ματιά στο φύλλο μεταβολών και ελλείψεων του επιτρόπου για να αντιληφθεί κάθε καλοπροαίρετος τρίτος ότι δεν είναι δυνατόν οι ευθύνες να επιμεριστούν σε όλους το ίδιο.
Υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας που εκτελούσαν εντολές δεν γίνεται σε καμιά περίπτωση να βρεθούν ένοχοι, αφού απλώς εξετέλεσαν ευσυνείδητα το καθήκον τους. Είμαι 100% σίγουρος ότι αδίκως ανησυχούν και δηλώνω απολύτως βέβαιος για την τελική αθώωσή τους στην έφεση που θα ασκηθεί. Το ίδιο ισχύει και για τους δημοτικούς συμβούλους, όπως εγώ, που απλώς ψηφίσαμε ένα θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο μας παρουσιάστηκε ως εξαιρετικά επείγον και απαραίτητο για τη δημόσια υγεία.
Οσον αφορά τον εαυτό μου, διαμένοντας μόλις εκατό μέτρα από τον καταυλισμό των τσιγγάνων, επί της οδού Ιριδος, τότε, είχα ιδία αντίληψη, βλέποντας σε καθημερινή βάση τόνους από μπάζα, σκουπίδια και ακαθαρσίες να συσσωρεύονται δίπλα στο σπίτι μου, στην αυλή του οποίου έκαναν... παρέλαση οι αρουραίοι, οι κατσαρίδες και άλλα... συμπαθητικά ζωάκια και ζωύφια.
Υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα στα οποία καταλογίζονται ευθύνες, τα οποία είχαν πιο ουσιαστική συμμετοχή στην πορεία του έργου. Ομως, και αυτοί οι άνθρωποι δικαιούνται να δηλώνουν αθώοι, χωρίς τελικά σήμερα κανείς από τους πιθανούς υπόλογους να μπορεί να καταδικαστεί στη συνείδηση των Χαλανδραίων ωσότου αποφανθεί οριστικά η δικαιοσύνη. Προσωπικά, ως πλήρως αμέτοχος στην εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου, διαθέτω πληροφόρηση μονάχα από διάφορες φήμες που κυκλοφορούν στην πόλη μας, αναλόγως πάντοτε τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες του καθενός.
Ενα σοβαρότατο ζήτημα που δημιουργείται και κανένας από τους απ' έξω δεν λαμβάνει υπόψη του είναι τα δυσβάσταχτα έξοδα τα οποία καλούνται να πληρώσουν φτωχοί και ανυποψίαστοι άνθρωποι, προκειμένου να υπερασπιστούν τον εαυτό τους: Υπομνήματα, εφέσεις, αιτήσεις αναστολής, ανακοπές κ.λπ. Για να μην αναφερθώ στην ψυχική ηρεμία του κάθε υπόλογου, που, μη γνωρίζοντας τι προβλέπει ο νόμος, μπορεί να φαντάζεται τον εαυτό του χρεοκοπημένο, κυνηγημένο, έγκλειστο, στιγματισμένο στο Χαλάνδρι και στο πανελλήνιο.
Εγώ, φίλοι αναγνώστες, παρά τις πίκρες για απάτες, κομπίνες και κοροϊδία εις βάρος μου, τη χαμένη μου περιουσία που καταχράστηκαν αδίστακτοι απατεώνες, την εξοργιστική αθώωση ή ποινές-χάδι σε σκοτεινά πρόσωπα που κατηγορήθηκαν με αδιάσειστα στοιχεία για καραμπινάτη υπεξαίρεση και κυκλοφορούν ανάμεσά μας, εξακολουθώ να πιστεύω στην ελληνική δικαιοσύνη και στη σύντομη απαλλαγή μου από κάθε κατηγορία σε κανονικό δικαστήριο με πεπειραμένους δικαστικούς. Δηλώνω μάλιστα απερίφραστα πως, σε κάθε άλλη περίπτωση, θα παραιτηθώ από κάθε αξίωμά μου και δεν θα διεκδικήσω ποτέ ξανά την ψήφο των συμπολιτών μου.
Δυστυχώς, η κρίση χρέους και, πρωτίστως, αξιών, ενώ οδήγησε ορισμένους "μεγαλοκαρχαρίες" στη φυλακή, έδωσε το έναυσμα σε κάθε δημοσιογραφίσκο της κακιάς ώρας να κατηγορεί ανερυθρίαστα όποιον βάλει στο μάτι ή πάρει γραμμή. Κι έτσι, για κάθε έναν Τσοχατζόπουλο και Παπαγεωργόπουλο που αποκαλύπτει η δικαιοσύνη, υπάρχουν και δέκα αθώοι που ρίχνονται βορρά στη-διψασμένη για αίμα-κοινή γνώμη στη λογική τού "όλοι κλέβουν" από επαγγελματίες συκοφάντες. Οταν οι τελευταίοι θα κάνουν παρέα στους διεφθαρμένους πολιτικούς πίσω από τα σίδερα, θα μπορούμε να ελπίζουμε στην ανάσταση της ταλαιπωρημένης Ελλάδας μας.
Άρης Νόμπελης

Επισκεπτες

copyright ©: Όμιλος Επικοινωνίας "Nobile" , Άρης Νόμπελης, "Προφίλ της πόλης" επικοινωνία : arisnobelis_profil@yahoo.gr